MWells  
Lessen en korte cursussen  
 
 

Welkom

Bij mijn vioollessen/altvioollessen

Mij is vaak gevraagd wat ik nu een goede leeftijd vind om met vioolles te beginnen. Ik vind alle leeftijden hun eigen voor- en nadelen hebben. Je kan dan ook bij mij komen voor vioollessen als je 5 bent, maar ook als je boven de 50 bent.Persoonlijke aandacht staat bij mij hoog in het vaandel. In principe is dan ook elke les een individuele les. Dit wil niet zeggen dat er nooit wordt samen gespeeld. Verre van, want ik ben ook groot voorstander van samen muziek maken. Tijdens de lessen leer je niet alleen noten lezen en deze uit de viool te halen, maar we kijken ook naar verschillende stijlen muziek. Bijvoorbeeld, popliedjes, ierse muziek of country fiddle.

Een les duurt normaal gesproken 30 minuten en wordt wekelijks gegeven. In overleg kan hiervan afgeweken worden.

Bij mijn korte cursussen

Naast de gewone wekelijkse lessen geef ik ook korte cursussen. Voor leerlingen die bij mij de wekelijkse lessen volgen zijn deze cursussen met korting toegankelijk. Deze cursussen worden meestal aan kleine groepjes gegeven. Kijk in de kalender of er binnenkort een leuke cursus voor je is!

Een greep uit het aanbod van korte cursussen:

Overstap cursus van viool naar altviool, deze cursus is voor mensen die al een aantal jaar viool spelen en ook een keertje de altviool willen uitproberen. In een aantal lessen leer je de altvioolsleutel te lezen en spelen. Ook leer je de basis om een echte altviooltoon te maken.

Samenspelen, deze cursus is voor alle niveaus bedoeld. Wel is op tijd opgeven een must, in verband met het instuderen van de te spelen stukken. De bedoeling is dat je thuis je eigen partij voorbereidt. Tijdens de cursus gaan we dan in op het luisteren naar elkaar. Hoe zorg je ervoor dat je vanaf het begin tot het einde gelijk blijft spelen. Voor de gevorderden gaan we nog een stap verder. Hoe zorg je ervoor dat de muziek boeiend klinkt.

Popliedjes, niks is natuurlijk zo leuk als een hit van de radio te spelen. In deze cursus gaan we gewoon lekker veel popliedjes spelen en maken we een paar kleine uitstapjes naar andere stijlen. Wat voor soort klank past er bij een bepaald lied, wat betekent dit voor de manier van strijken? Deze vraag komt veel aan bod.

Liedbegeleiding maken, als je op internet zoekt, vind je wel eens een melodietje wat je kan zingen en daar staan dan allemaal letters bij. Wist je dat je met die letters uitstekend je eigen begeleiding voor dat melodietje kan maken? In deze cursus leer je wat de letters betekennen en wordt er gekeken wat voor soort begeleidingen er dan kunnen worden gemaakt. Welke begeleiding past het mooiste bij het lied? Wellicht die van jou!

 


Kalender

augustus

 

m d w d v z z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

 


In de maand augustus ben ik op vakantie. Het lesseizoen start 5 september